Årets BIL/sportspel

Årets sportspel är en uppdatering av vad som var förra årets sportspel för mig. Och det är tydligt att det inte är något annat sportspel som klarar av att slå ner den här mastodonttiteln från tronen. I den här kategorin ingår dock även bilspel, även om man som mig anser att innehåller sporten ingen boll/puck/fjäder eller liknande så är det ingen sport utan en idrott alternativt miljöförstörning. Men det är en annan diskussion och den hade jag inte tänkt ta upp här nu.

ARETS15

Årets sportspel är enligt mig Fifa 11. Det som EA Sports gör med den här serien varje år är ren magi. Det känns som ett helt nytt spel varenda uppdatering och de som säger att man lätt kan hoppa över något år och bara köpa vartannat  Fifaspel vet inte vad de pratar om. Det är precis samma sak som att man kan hoppa över vartannat CoDspel eller vartannat Halospel och så vidare.

FIFA11_PS3_Arshavin

Den största nyheten det här året är att passningssystemet är helt omdesignat. Man har i princip 100% kontroll på sina passningar nu. Att ha kontroll innebär dock här inte att fler passningar går till rätt mottagare. Nä, innan man lär sig så kommer fler passningar än någonsin att slås fel. Det som jag menar med kontroll är att du kan slå passningarna precis så hårt eller löst som du vill. Det finns ingen färdig hastighet på bollen som uppnås enbart genom att trycka på passningsknappen. Nu måste du avgöra hur hårt du vill slå passningen också genom att hålla inne knappen eller släppa den snabbt.

FIFA-11-01

Det innebär att spelet känns mer riktigt och att det inte längre går att träna in ett anfall som ser exakt likadant ut varenda gång. Misstagen är fler men även de olika sätten att göra mål på är fler. Ett steg närmare verkligheten men med fingertoppskänslan att ha kvar en hel del action så att det inte blir för mycket en simulator utav det. Nä, då är det roligare själv att ta med sig bollen ut på gräsplätten utanför och kicka själv Blinkar

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets bil/sportspel’: Aftonstjaerna, BitGarden, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Pixelviking, Savepunkt, Spelgubben, Spelografi, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.

  Kategorier: Årets spel, Bloggserie, Playstation

  Kommentarer

2 kommentarer to “Årets BIL/sportspel”

  1. Lunandrez den 15 december 2010 11:03

    Verkar som att FIFA-spelen har letat sig upp i toppen igen, förut brukade jag tycka att PES-spelen var mycket bättre, men den allmänna synen verkar ju vara att FIFA har gått om igen på senare tid. Hade jag valt ett sportspel och inte bilspel i kategorin hade nog NHL 11 fått min röst istället, visserligen, då jag är mycket mer för hockey när det gäller sportspel och gillar vad de har gjort med den senaste installationen. 🙂

  2. Holmberg den 15 december 2010 15:25

    Sport är bara så sjukt överskattat 🙂