Årets bärbara

När det kommer till kategorin årets bärbara så har jag bara två stycken enheter som kvalificerar sig in här. Det är en Nintendo DS och en iPhone. Nintendo DS:en har jag inte köpt något spel till i år så den går bort med en gång. iPhonen har jag dock köpt antagligen alldeles för många spel till så här finns en hel del att plocka i från. Jag är dock inte så mycket för de traditionella iPhonespelen såsom Angry Birds och Doodle Jump. Jag vill ha lite mer en lite matigare upplevelse även när jag spelar på min telefon. Så därför har jag valt ett spel som påminner en hel del om det gamla härliga spelet Freelancer till PC.

ARETS14

Spelet heter Galaxy on Fire 2 och är liksom Freespace ett rymdspel där man åker runt och gör olika uppdrag för att tjäna pengar så att man kan uppgradera sitt rymdskepp. Man köper billigt och säljer dyrt med olika handelsvaror och man kan även bryta malm i asteroidfält. Spelet har som så många andra iPhonespel en liten inlärningskurva när det kommer till kontrollen. Men jag anser att när den väl satt sig så fungerar den bra.

GOF2-iPad-Alpha-Screenshot-0030

För den som vill testa innan man köper så finns möjligheten att tanka ner det första Galaxy on Fire liteversionen här. Tyvärr finns inte 2an som testversion än men man får en liten bild av vad man får i ettan.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets bärbara’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Spelgubben, Spelografi och Xboxflickan & Nikke.

  Kategorier: Årets spel, Bloggserie, Mobilspel

  Kommentarer

6 kommentarer to “Årets bärbara”

 1. Familjenspel den 14 december 2010 10:48

  Kul val! Även jag valde ett iPhone spel, säger en del om den plattformen och dess framsteg i år…

 2. Lunandrez den 14 december 2010 11:40

  Kul att iPhone kan konkurrera med spel till PSP och Nintendo DS. Låter visserligen inte som min typ av spel, men jag har ju inte testat det så jag ska inte säga så mycket. 😛

 3. Robert (spelografi) den 14 december 2010 19:01

  Gaahh! Blev nästan sugen på att köpa en iPhone för detta. Typiska spel som jag kan sitta i timmar med. Några tips om det finns alternativ till PC?

 4. Aftonstjaerna den 14 december 2010 22:12

  😉

  Jag känner inte till något mer sedan Freespacetiden. Tyvärr 🙁 Men är det någon som gör, hojta till!

 5. Oskar Källner den 15 december 2010 10:38

  Om man kollar på den här listan:
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_space_flight

  Så ser man att det fortfarande görs rymdsimulatorer. Inte speciellt många.

  De stora spelstudierna har gett upp den här genren. Men det finns gott om entusiaster där ute som sätter ihop sina egna simulatorer med förvånansvärt hög kvalitet. Sedan har de östeuropeiska spelstudiorna tagit över det mer professionella.

  Ett intressant entusiastprojekt jag kan tipsa om är: Wing Commander: Standoff

  http://standoff.solsector.net/

 6. Oskar Källner den 14 december 2010 22:01

  Verkligen superkul speltips!

  Jag älskade alla de gamla rymdsimulatorerna när det begav sig. Spelade om WC3, WC4 och WC5 i somras bara för att känna den där känslan igen.

  Nu måste jag bara skaffa mig en iphone… 😉