Grammatik!

I går var jag i skolan hela dagen, 9-20 och hade först dubbellektion i svensk grammatik för att sedan gå in på kvällskurs med engelsk grammatik. Man kan säga att jag var ganska mätt på grammatik efter den här dagen. Grammatiken på svenskan var en otrolig korvstoppning som gick igenom i princip det mesta. Jag som inte arbetat med grammatik sedan gymnasiet kände mig helt vilsen. För att röra till det lite till då så upptäckte jag att imperfekt inte längre finns. Jag som var så bra på just imperfekt! Nu heter det istället preteritum. Ja, försök säga det utan att snubbla med tungan!

Nu är det dock fredagskväll och innan Minnah kommer att ta hem hela idol så skall jag renskriva lite skolarbete till, samt kanske, om jag orkar, börja läsa en faktabok om rymden! Tyvärr är boken analog så jag blir tvungen att vända blad själv och det är inte så bra att göra anteckningar i den eftersom det är en biblioteksbok. Om nu någon, mot förmodan som jobbar med e-boksinköp på biblioteken, skulle läsa det här så får Ni mer än gärna ta in faktaböcker för barn och ungdomar så att vi som vill läsa böcker digitalt har den möjligheten och slipper manuellt gå till bibliotekets fysiska position.

  Kategorier: Skola

  Kommentarer