Spelbutiken har svarat!

Jag har nu fått ett svar från Spelbutiken. Jag skickade ett likadant brev till Spelbutiken som till Cdon där jag frågade varför de valde att kategorisera sina spel efter kön och inte efter intresse. Jag föreslog även i brevet hur man kunde gå tillväga för att verka för ett jämställt samhälle där fördomar av olika sorter inte styr. Jag klistrar in svaret här i dess helhet.

spelbutiken-logo-3766

Bäste Kund,

Tack för att du kontaktar oss.

Det är givetvis en poäng. Men för att göra det enkelt och lätttillgängligt är det ett val vi gjort.

Var vänlig kontakta oss igen om du har ytterligare frågor

Med vänliga hälsningar / Best regards,

Tomas
Spelbutiken.se – Kundtjänst

Det jag undrar är enkelt för vem? För den som kategoriserat in dem och för att det stämmer överens med den personens förlegade föreställningar av vad pojkar och flickor skall gilla är min gissning. Jag låter i övrigt svaret tala för sig själv utan vidare spekulationer. Men Spelbutiken har inte övertygat mig att det kanske är någon ändring på gång, så kvar på svartlistan får de stå!

  Kategorier: Åsikt

  Kommentarer

5 kommentarer to “Spelbutiken har svarat!”

 1. Jickelsen den 29 november 2010 19:42

  Enklare för de normativa föräldrar som nu får mindre att ta ställning till, förstås!

  Jobbigt att jag sitter inne med massvis av points hos dem…

 2. Aftonstjaerna den 29 november 2010 20:01

  😉

  Precis! Nu slipper vi tänka som föräldrar och vi formas alla i samma form, vad bra! …

 3. Spel-Malmer den 29 november 2010 20:07

  Kortversionen: "Du har givetvis helt rätt men det skiter vi i"

 4. Ercarret den 29 november 2010 20:31

  Mneeeegh. CDON visade ju, vad man än tycker om svaret, att de läst kritiken och faktiskt bemödat sig att svara på den. De kom med motargument, och sade att de skulle ta upp det inför nästa säsong. Kommer de göra det? Det känns väl tveksam, men jag tror att ditt budskap kom fram och det är det viktigaste. Jag tycker att deras svar var ungefär så bra som man kan förvänta sig att få svar på en sådan sak.

  Men Spelbutiken? Ugh. Ja, bara "ugh". Det finns inte så mycket mer att skriva, tror jag.

 5. Oskar Källner den 2 december 2010 01:33

  Oj. Vilket svar!

  Tog ju inte frågan på något som helst allvar.
  Nästan på gränsen till oförskämt.