Jag spelar Desert Strike på Amigan!

Desert Strike är ett spel som är skapat och utgivet av Electronic Arts. Det kom till de allra flesta systemen som var tillgängliga vid releaseåret 1992. Jag spelade det givetvis som det mesta den här tiden på min kära Amiga 500+. Nu rullar det dock på min Amiga 1200, tyvärr utan min gamla härliga Tac-2 som knapparna inte fungerar på så bra längre.

image

Spelet låter dig flyga en Apachehelikopter under ett fiktivt Gulfkrig. Du startar med din helikopter på en båt ute i vattnet för att ta dig in till ökenlandskapet och utföra uppdrag såsom att rädda fångar och förstöra fienders baser. Du utrustar din helikopter med olika vapen ju längre spelet fortlöper.

Jag kommer inte ihåg exakt hur det var, men nu när jag spelade så hade jag varken livsmätare eller bränslemätare synliga. Det kunde ju faktiskt varit trevligt att ha eftersom när bensinen tar slut så störtar man och dör. Samma sak givetvis om livet, eller i det här fallet, helikopterns sköld går sönder.

image

Efter det här spelet så släpptes det hela 4 uppföljare, Jungle Strike, Urban Strike, Soviet Strike och Nuclear Strike. Av dessa har jag bara spelat Jungle Strike vilket var exakt samma spel fast i andra miljöer. Men det var tillräckligt på den tiden för att motivera ett köp då de nya miljöerna var i otroligt vackra djungellandskap.

Som spel betraktat i dag är det nog bara till för oss som var med när det begav sig. Jag tycker att det är ett helt okey spel och blir faktiskt lite sugen på att testa Nuclear Strike som finns till PC med något upphottad grafik. Men helst av allt vill jag nog komma ihåg det som det sjukt bra spel det en gång var och hur äkta känslan kändes när man första gången lyfte från hangarfartyget mitt ute i havet.

  Kategorier: Amiga, Retro

  Kommentarer

3 kommentarer to “Jag spelar Desert Strike på Amigan!”

 1. Jonas Andreasson den 18 september 2010 15:44

  Det här var riktigt kul, ett väldigt gediget spel med ett härligt upplägg, med briefingen innan uppdragen, grymma ljudeffekter och kontroller…ibland saknar man gamla tider 🙂

 2. niklas (megastorm) den 24 september 2010 10:03

  Jag hade kul med det här spelet tror jag. Fast jag testade det också igen för många år sedan och då tyckte jag att det var ospelbart av anledningar som du redan nämner. Ingen livmätare! Och det där med att bara störta!

  Fast fanns det inte någon grej för att märka det på? Någonting med utseendet på helikoptern eller ljudet.

  Jag minns inte! Kul inlägg, mer sånt!

 3. Aftonstjaerna den 24 september 2010 10:40

  Bra fråga. Det kanske det gjorde, får kika nästa gång jag drar igång det bara för sakens skull. För att spela det seriöst kommer aldrig mer hända tyvärr 😉