Spelar KalaspuffsExpressen på Amiga

Det har under åren kommit ett antal reklambaserade spel och det är ju knappast så att det finns mindre i dag än det gjorde för 20 år sedan. Det här underbara spelet gjorde reklam för dom underbart härliga kalaspuffarna som jag själv älskade som barn men nu på senare år inte har ätit på grund av olika hälsoskäl. Till skillnad mot MER klättring och andra reklamspel som kommit och gått så är det här faktiskt riktigt bra.

image

Spelet går ut på att du styr kalaspuffsbjörnen som är lokförare och som samlar ihop kalaspuffspaket. Till hans hjälp har han en geting som kan stänga av och öppna nya spår att ta för kalaspuffsbjörnen. Man stöter på hinder som stenar som skall sprängas med dynamit, träd som skall hoppas över och sand som skall grävas bort.

image

Jag måste faktiskt säga att själva spelidén håller än i dag och jag hade faktiskt riktigt skoj med det nu. Det enda som jag störde mig lite på var laddningstiden som kommer upp innan vissa animationer skall spelas upp. Det kommer upp laddningstid precis innan man “dör” och på så vis vet man det redan innan. En sådan grej borde dom gott kunnat lägga in i RAM-minnet redan vid inläsning av varje bana. Det gick att spela på Amiga 500 som som standard hade 512 Kb RAM och eftersom det ligger på en diskett känns det lite fattigt, men vad vet jag 😉

image

Spelet i sig är ett grafiskt mästerverk och kan gott och väl spelas även idag om man bara har överseende med de irriterande laddningstiderna. Spelet är släppt som freeware och finns även att få tag på till PC. Jag kommer för säkerhets skull inte länka till dessa sidor i fall just den sidan jag hittade det på inte skulle vara laglig. Men Google är din vän så att säga 😉

  Kategorier: Amiga, Retro

  Kommentarer

8 kommentarer to “Spelar KalaspuffsExpressen på Amiga”

 1. Jonas Andreasson den 9 september 2010 16:28

  Haha! Det är var ju så kul! Snygg grafik men enormt långa laddninstider. Musiken var fräck med…
  Ah nostalgi 🙂

  "Haemtar data" 😛

 2. Aftonstjaerna den 14 september 2010 18:04

  hehe, ja verkligen underbart!

 3. niklas (megastorm) den 10 september 2010 01:44

  Sådana här inlägg vill jag se mer av!
  Riktigt kul läsning.

 4. Aftonstjaerna den 14 september 2010 18:05

  Lovar att återkomma med flera amigaretrospel från min barndom 😉

 5. Farbror Atlas den 15 september 2010 15:23

  Hihi! Det där kommer jag ihåg! 😀

  Fick man inte tom med det i kalaspuffspaketen?

 6. Aftonstjaerna den 15 september 2010 15:55

  Oj det kommer jag faktiskt inte ihåg, men det låter ju inte helt omöjligt att så skulle vara fallet 😉

 7. fryguy den 7 augusti 2011 22:14

  DD-disketter rymde 880kb på Amigan och sedan kunde ju datan på disketterna vara packade också, vilket gjorde att den inte kunde läsa in allt i minnet.

 8. Aftonstjaerna den 9 augusti 2011 20:11

  Visst var det så, men en "dödsanimation" tycker jag väl ändå att de borde prioritera på något sätt, inget annat spel jag spelade på den här tiden gjorde så iaf 😉