Höstens inte längre efterlängtade spel

Här är en liten lista igen, fast den här gången är det från de spelen som jag har haft uppsatt som inköp men som av någon anledning lämnat listan.

Mafia 2

mafia2_042408_7245

Jag verkligen avgudade Mafia 1 när det kom. Det var allt som GTA3 inte var, med andra ord, roligt, spännande och med en inlevelse som liknande spel än i dag inte kommit upp i. Varför har då Mafia 2 lyckats ramla ner från min lista på efterlängtade spel? Jo för utvecklarnas totalt fördrivna kvinnosyn som ger mig sådan avsmak att jag fortfarande känner mig smutsig efter att ha spelat demot för några veckor sedan. Är målgruppen för Mafia 2 enbart små tonårspojkar som inte fått vett nog in i skallen för att förstå bättre? Är målgruppen till för män i 30-årsåldern som blivit så avtrubbade av att ha tittat för mycket på porr på nätet så att de inte längre reagerar när de ser exploatering av kvinnokroppen som om det vore ett stycke dött kött som bara är till för våran njutning? Nä, jag blir så förbannad att detta är nog för en bojkott av 2K Czechs samtliga eventuella framtida spel. Äckligt är det!

R.U.S.E

8366orig

Ett spel som jag såg framemot mest för dess fantastiska grafik och hur man kunde zooma in och ut så mycket som man ville. Det här spelet föll även det på demot när jag spelade det. Inte dock på liknande grunder som Mafia 2 utan helt enkelt på att kontrollen inte var tillräckligt bra samt att jag verkligen hatar spel som har en tydlig kant där man ser att spelplanen är slut. I R.U.S.E’s fall är ju det här ett designval vilket jag är medveten av, men det tilltalar tyvärr inte mig.

Final Fantasy 14

finalfantasy14mmorpgscreens

Blev jättesugen när jag hörde talas om det här spelet förra året. Ett MMORPG i Final Fantasys värld. Jag hör till dem som inte har testat FFXI och vet inte hur bra genomför det är. Men sedan utannonseringen så har det hänt mycket saker i mitt liv som helt enkelt gör att jag inte har tid att sätta mig in i ännu ett MMORPG. Jag ska vara glad om jag överhuvudtaget kommer ha tid att återaktivera mitt WoW när Cataclysm släpps.

Battlefield 1943

42347_orig

Det här spelet är ju redan släppt tänker ni nu. Men eftersom jag i första hand är en PC-spelare så skulle jag aldrig ens få till tanken att spela det med en gamepad. Dock är det försent att släppa spelet nu. Speciellt när Bad Company 2 till PC var en sådan stor hit och att Medal of honor och Battlefield 3 närmar sig. Kan vara höstens mest onödiga släpp?

  Kategorier: Åsikt, PC

  Kommentarer

3 kommentarer to “Höstens inte längre efterlängtade spel”

 1. Henke (spelgubben) den 25 augusti 2010 11:44

  Håller med angående Mafia 2. Tycker det är ett (i brist på bättre ord) fjantigt sätt att "marknadsföra" sitt spel. Blir inget köp för mig.

 2. Jonas Andreasson den 25 augusti 2010 14:05

  Jag håller också med dig med Mafia 2 åsikterna. Riktigt illa av dem, och samtidigt väldigt tråkigt. För att man ska förlåta något sånt här krävs ju att spelet är EXTREMT bra. Eller nej, det räcker inte. Ett officiellt uttalande. där de ber om ursäkt hade kanske räckt.

  Tack för länken btw!
  Länkar hit också!

 3. Aftonstjaerna den 25 augusti 2010 21:18

  Ja det är jättetråkigt då Mafia 1 verkligen var ett av de bättre spelen jag någonsin spelat. Men det här känns bara så barnsligt och onödigt.