Dag 20 av 25–Sen kväll med Läckström

Ännu ett jobbpass till efter 22 och jag är helt slut. Det var mer folk i affären i dag än det var i går. Men det berodde säkerligen på Fjordfestivalen som hade sin sista dag i dag. Men mina största funderingar går faktiskt till de föräldrarna som släpper loss barnen i affären som om det vore en betald barnpassningsfirma. De tar första fotbollarna och sparkar de över kläder och annat så att den andre kan ta emot den på volley och trycka till den ännu högre så att den går över bort till leksakerna igen. I bland kommer de glidandes efter en slängräddning rakt framför fötterna på en och bara gapar “-JAG RÄDDADE DEN!!!” utan att ens reagera på att jag kommer med varor på en pall.

Efter att barnen lekt klart och jag lärt mig deras namn eftersom de skrek till varandra oavbrytet så hör jag i högtalarna det ropas ut efter barnens mamma då barnen “kommit bort” och finns vid spelavdelningen för att hämtas upp. Jag förstår inte mig på föräldrar som låter barnen löpa fritt inne och dra ner ett blu-rayställ, ett läsboksställ, samt dra iväg ett välriktat skott på legoväggen så att en del av leksakerna där ramlar ner. Det är på de sena kvällarna det händer, det vill jag lova…

  Kategorier: Bloggserie

  Kommentarer