Kvotering i Melodifestivalen?

Ja det hade väl varit något? Det har börjat höjas röster runt om i landet att det än så länge bara är killar/män som gått vidare direkt till Globen och den stora finalen. Det snackas om att det är Idol-publiken som tydligen bara består av 14-åriga flickor som börjat rösta i melodifestivalen. Varför kommer de här frågorna upp nu och inte förra året? Jag tar och tittar på hur finalen såg ut förra året. Vi har 7 bidrag som är tjejer och 3 som är killar och 1 som är blandat med 2 tjejer och 1 kille. Alltså tjejerna är med stor marginal överrepresenterade här men ändå minns jag inte den här debatten från förra året. Då tänker Ni direkt varför det är på det här viset?

Min högst personliga åsikt angående det här är att det faktiskt är skillnad på när det är män eller kvinnor som är överrepresenterade. Vad jag frågar mig bara rent spontant är varför kan vi inte bara se artisterna i det här fallet som individer? Varför måste vi se vilket kön just den individen har? Själv undrar jag om de här människorna bryr sig om huruvida det bara är brunögda personer i finalen? Eller personer som är vänsterhänta? Eller kan det helt enkelt bara vara så att förra året så var det de låtarna som råkade uppföras av kvinnor de som var bäst och hittills i år har det varit de låtarna som männen framfört som varit bäst. Varför dra det till en genusfråga varenda gång det inte är 50/50 hela tiden?

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer