Mass Effect 2 avklarat

Mass-Effect-2-9

Efter 23 timmar är äventyret nu slut för denna gången. När eftertexterna har rullat klart så frågar spelet mig om jag vill spela en omgång till med samma level som jag är på eller om jag vill spela vidare där jag är för att klara upp de få sakerna som ännu inte är klart klart. Givetvis utesluter det ena inte det andra men jag valde att fortsätta för att klara upp de löst hängande trådarna. Men när jag står där och funderar på vart jag skall ta vägen så tappar jag helt lusten. Samma var det i Fable 2 efter äventyret var klart, lusten fanns inte kvar. Varför skall jag åka och leta efter 20 dog tags på en planet? Jag vet fortfarande inte svaret, men jag vet att jag inte kommer att spela vidare på spelet och av samma anledning kommer jag inte köpa något dlc till det.

Nog med det, spelet i sig var sjukt bra och historian var enligt mig bättre än den i Mass Effect 1. Den kändes mer relevant på något sätt, eller så är det att jag fått mer historia på benen nu efter både ettan och tvåan som gör att tvåan är bättre. Som rollspel vette tusan om det får många poäng. Uppgraderingarna man gör känns knappt när man spelar spelet. Så egentligen är det bara ett bra actionspel. Arvet från Knights of the old republic är långt borta och syns knappt alls.

Så nu är jag redo att ta emot nästa storspel vilket är om en dryg vecka då Bioshock 2 ramlar ner i brevlådan. Förhoppningsvis redan någon dag innan såsom detta spelet gjorde.

  Kategorier: PC

  Kommentarer

1 kommentar to “Mass Effect 2 avklarat”

  1. Spel-Malmer den 23 februari 2010 09:17

    Det som gör ett rollspel är inte så mycket levlande och så i min mening. Rollspel är i min mening mera att man iträder en roll som någon annan och gör val. Där är Mass Effect 2 ohotat. Finns inga konkurrenter som ens är i närheten.

    Sen låter 23 timmar ganska kort. Själv satt jag och höll på i c:a 40 timmar. Men då gjorde jag i stort sett allt och pratade med alla i full mån, återbesökte platser och hittade nya uppdrag etc.

    I min mening det bästa spelet någonsin.