Känslan av att få Super Mario Bros 3

smb31 Året var 1991 och jag var 11 år gammal. Jag kommer ihåg dagen som den hade utspelat sig i går. Jag sitter på mitt rum med min kusin och spelar Super Mario Bros 2. Vi snackar om hur ballt det hade varit att spela trean som nyligen hade släppts. Men det var långt till jul så det skulle dröja länge innan vi kunde lägga vantarna på det. Vi fortsatte att spela Super Mario Bros 2, vilket vi turades om att spela. Vartannat liv jag, vartannat liv han. Jag hör på undervåningen hur mamma kommer hem i från jobbet. Hon hade ett kontorsjobb på den tiden så hon kom alltid hem samma tid. Även den här dagen kom hon hem samma tid. Hon gick upp för trappan mot mitt rum och frågade vad vi gjorde. Vi sade att vi spelade Super Mario Bros 2 och har jätteroligt tillsammans.

super_mario_bros_31Då från ingenstans lägger hon fram den illgula kartongen på min axel. Det är kartongen till Super Mario Bros 3! Hur kunde hon veta att det nyss släpptes och att jag ville ha det mer än något annat i livet. Hon frågar om vi inte vill testa det här spelet istället. Jag har än i dag nästan aldrig varit lyckligare än just den här stunden. Jag och min kusin bara skriker ut av ren glädje. Ni som var med på den här tiden vet hur underbart det var att öppna upp ett nytt NES-spel. Känna lukten av det nya spelet. Se den glänsande etiketten försiktigt komma fram när du tar upp kassetten ur dess svarta fodral. Jag vet att jag själv gnuggade etiketten på mina spel för att de skulle glänsa extra mycket.

Än i dag kan jag känna lukten av hur det kändes just den här dagen när jag packade upp just det här spelet. Jag ser mig själv sitta i rummet framför min gamla 20” Goldstar TV. Min kusin sitter till höger om mig och mamma kommer in till vänster om mig. Jag ryser av känslan, jag ryser av Super Mario Bros 3.

  Kategorier: Nintendo

  Kommentarer