13 planerade köp under 1:a kvartalet

Jag har nu suttit och kikat igenom den långa listan på spel som jag kommer att köpa under första kvartalet 2010. Jag har dock märkt att listan är för lång för att jag skall ha råd med alla, men de jag inte har råd med på releasedagen köper jag lite senare. Som ni kommer att märka finns där inget Xbox 360-spel och bara 2 PS3-spel. Som det ser ut just nu har jag svårt att se att jag kommer köpa ett enda spel till Xbox 360 i år. Vi får se hur året utvecklar sig. Nu till listan!

19/2 – Alien vs Predator till PC
alien vs predator

Orginalet som kom 1999 tog mig med storm. Det var ju ascoolt att få springa runt på väggarna när man spelade som alien. När man spelade som osynlig predator och smög sig på de stackars marinen som inte visste vart man var. Det här var i multiplayer något över det vanliga, men det är ändå i singleplayer som jag minns det bäst. Det var så här ett skräckspel skulle vara! Givetvis var det mest spännande att spela som marine. Jag hoppas bara att det här står upp till mina högt satta förväntningar.

25/2 – Anno 1404 Venice till PC
anno1404venice001Expansionen från höstens stora överraskning Anno 1404. När originalet kom så hade jag inga förväntningar alls. Jag hade spelat någon av föregångarna lite lätt men absolut inte fastnat för dem. Men jag tänkte ge demot en chans och OJ VILKET SPEL! Köpte det direkt och bara älskade det. Det var nästan allt som Settlers en gång i tiden var. Nu kommer expansionen som ger mig mer att göra och inte minst multiplayerläget som uteblev i orginalet!

4/3 – Battlefield Bad Company 2 till PC
battlefield_bad_company_2_profilelargeNär Battlefield 1942 kom så hade jag ingen dator som klarade av det. Jag spelade spelet med sjukt mycket hackande så jag tröttnade ganska snart på det. Men när jag kanske 6 månader efter släppet hade införskaffat en ny burk så flöt spelet så underbart. Jag spelade dock inte originalet så mycket utan en mod som hette Silent Heroes som handlade om en fiktiv konflikt mellan Sverige och Norge. Det var en sjukt bra mod med svenska och norska miljöer. Bad Company 1 spelade jag aldrig då den bara kom till konsol och de som följer mig lite vet vad jag tycker om FPS till konsol 😛 Det här är ett givet köp, jag hoppas bara inte att DICE går för mycket åt Ininity Wardshållet med deras icke dedikerade servrartjaft. Har hört små fåglar viska att det kan bli något åt det hållet. Men den som lever lär se.

9/3 – Final Fantasy 13 till PS3
finalfantasyxiii_08Final Fantasy är en spelserie jag egentligen aldrig har kommit in i riktigt. Mitt första spel i serien var del 7 vilket gjorde mig helt frälst av världen och karaktärerna och berättelsen. Men sedan hände något. När åttan kom så var jag inte intresserad längre. Jag testade det inte ens. Jag har än i dag aldrig spelat åttan. Allvarligt talat, jag har inte spelat ett Final Fantasy sedan sjuan, inte ens sneglat åt dem. Så nu en massa nummer efter sjuan släpptes är jag då sugen igen. Det här spelet är ett av dem jag vägrar flytta fram köpet på, det skall inhandlas dagen det släpps, punkt slut! Att jag väljer PS3-versionen beror helt enkelt på att jag inte orkar byta skiva eller installera spelet om det är alternativet samt att kontrollen är så mycket skönare om man skall spela längre stunder.

17/3 – God of War 3 till PS3
god-of-war-iii-playstation-3-ps3-011Ännu en serie som jag aldrig har spelat. Har jag missat något? Jag har knappt sett en film från något utav de tidigare spelen, ändå är jag sugen på trean. Den har jag dock sett flertalet filmer ifrån samt allt snack om spelet på olika forum/spelsidor har gjort att jag valt att inhandla det här. Skall väl påminna ganska mycket om det nya Castlevainia som är på gång som jag också är sugen på så jag vet inte om det kanske skulle räcka med ett sådant liknande spel eller om jag måste ha båda.

18/3 – Dragon Age Awakening
dragon-age-origins-awakening-screenshotTillbaka till Fereldan vill jag nu! En sådan fantastisk värld kan inte besökas för många gånger. Jag har ärligt talat inte läst på något om den här expansionen men jag vill bara ha den. Allt dlc och sånt skit som finns inne i spelet kunde jag inte bry mig mindre om. Visst man får besöka någon ny plats och få lite uppdrag till, men sådan skall vara billigare tycker jag. I annars fall lägger jag hellre lite mer pengar på en riktig expansion som kanske varar tio timmar eller mer. Som sagt, vet inget om den just nu. Ser ut som en cool drake man skall möta i alla fall. Av titeln att döma kan det vara en gammal vän som återuppstår? Härligt med spoilers i titlar, inte sant?

18/3 – Command & Conquer 4 till PC
Nu snackar vi klassiker som återuppstår! Jag vet att när jag såg bilderna från det första Command & Conquer var jag bara en liten parvel på 15 år som läste sin första engelska tv-spelstidning. Det var något spel dom recenserade med häftiga
videosekvenser i. Och man fick slåss i skogen och kommendera sina soldater uppifrån. Och det såg ju hur snyggt ut som helst. På den tiden hade jag spelat Dune 2 som alla känner till var ett liknande spel men ändå inte. När jag kanske ett år senare satt med Command & Conquer med en kompis och uppkopplade mot varandra med en nollmodemskabel så var det helt fantastiskt. Att spela mot varandra på var sin dator så här har alltid varit fantastiskt, men tänk er hur det var för typ 15 år sedan när nästan ingen hade gjort det. Ingen visste ens att man kunde göra det. Command & Conquer var förvisso inte det första spelet jag spelade coop på, men ett av de allra bästa. Ser framemot C&C4 med stor förväntan då jag älskade Red Alert 3.

19/3 – Supreme Commander 2 till PC
supreme-commander-2-screenshot-small Jag fick med Supreme Commander 1 till ett grafikkort jag köpte. Jag testade det och sade “-Jaha”. Det var alltså inget jag föll för alls. Däremot föll jag för Total Annihilation som kom 1997. Det var ett RTS-spel precis som Command & Conquer fast inte alls likadant. Det fanns hur många olika enheter som helst i jämförelse. Det fanns så mycket mer på något sätt. Jag älskade det, dock var det inte av samma kvalitet som Command & Conquer var, men det spelade ingen roll. Nu hoppas jag att Supreme Commander 2 är mycket mer än ettan var, eller mer än vad jag uppfattade att ettan var. Jag gav det nog ingen ärlig chans.

25/3 – Just Cause 2 till PC
48502_orig

Ettan spelade jag till konsol och jag älskade det. Jag klarade det dock aldrig, tror jag kom till slutet någonstans när man skulle ta sig in i ett stort hus men jag dog hela tiden på vakterna utanför. Så jag gav upp. Men nu när tvåan kommer så kommer äventyret att utspela sig på PC. Dels av ekonomiska skäl då spelen oftast är 200 spänn billigare till PC dels för att grafiken är sjukt mycket bättre. Och i ett spel som Just Cause 2 vill man att grafiken skall vara så bra den bara kan bli, och då återstår bara PC som alternativ. Det här kommer att bli så grymt!

25/3 – The Settlers Path to a Kingdom till PC
md_57993En av mina favoritspelserier någonsin, the Settlers kommer åter igen med ett nytt spel. Höjdpunkten i serien var tvåan, men med både ettan, trean och fyran som riktigt sjukt bra spel. Femman är dock något jag helst vill glömma. Visst det var ett okey spel om det inte hade stått Settlers på det. För Settlers det var det aldrig. Däremot i sexan så började Bluebyte komma tillbaka till rötterna. Det såg ut som att det fanns en ljusning i spelserien jag alltid har älskat. Och jag hoppas att de har gått ännu ett steg åt rätt riktning i och med den sjunde delen av The Settlers.

31/3 – Alpha Protocol till PC
alpha_protocol_-_e3-pcscreenshots16988ap_screenshot_may_25_10

Okey, här är ytterligare ett spel som jag egentligen inte vet så mycket om. Eller rättare sagt inget mer än att det är ett agentspel. Thats it! Jag gillar att inte veta för mycket om spelen jag skall spela, då blir upplevelsen så mycket bättre. Det ända jag behöver veta innan jag vågar köpa spelet är att de får någorlunda bra recensioner.

28/4 – Tom Clancys Splinter Cell 5 Conviction till PC
sc5_screen3-640xDet första Splinter Cell kom till PC under 2003 och det som slog mig först var att det var så sjukt snyggt! Ljuseffekterna genom persiennerna var något jag aldrig hade sett förut. Nu var det ju som tur inte bara grafiken som var behållningen i det här Thiefliknande-spelet. Och det var precis var det var, en modern kopia på Thief som även utspelade sig i modern tid. Jag köpte något av Splinter Cell-spelen på konsol men blev sjukt missnöjd med både kontrollen och grafiken så det är något jag inte kommer att göra igen.

1:a kvartalet – Battlefield 1943 till PC
battlefield-1943-screenshot-1

Det här spelet släpptes till konsol nu i höstas och jag testade demot och gillade det starkt. Men så var det ju det här med FPS på konsol igen. Jag antar att det kommer att släppas som ett ganska billigt spel då konsolversionen låg på typ 150-200 kronor. Men det beror ju samtidigt lite på Battlefield Bad Company 2 också. De är ju som sagt ganska snarlikna de två spelen, men med rätt pris och om jag är i rätt tillstånd så blir det ett köp lätt!

  Kategorier: PC, Playstation

  Kommentarer

1 kommentar to “13 planerade köp under 1:a kvartalet”

  1. Aftonstjaernas tankar » Blog Archive » Uppföljning på vårens inköpslista den 26 augusti 2010 08:50

    […] vintras gjorde jag en lista på 13 stycken planerade inköp under våren. Jag tänkte med det här inlägget uppdatera er om […]