I dag börjar jag en ny kurs!

Senare i dag kommer jag börja en ny kurs. Nämligen webbprogrammering. Det här är dock inte helt nytt för mig då jag har en 3-årig systemvetenskapsutbildning i bagaget sedan tidigare. Men då jag inte har arbetat nämnvärt med de här kunskaperna sedan dess så har lite gått i glömska. Mina kunskaper i ASP, PHP och Java är inte direkt vad de en gång i tiden var. Nu är det ASP.Net, PHP och Ajax som står på tur att läras in.

Det fina med kursen är att jag kan läsa den vid sidan om min ordinarie utbildning till lärare. Det eftersom den är webbaserad och alla föreläsningar läggs ut på nätet och handledning sker via msn. Helt suveränt om ni fråga mig! Det enda negativa är väl att jag redan nu får sikta in mig på omtentamen då tentan krockar med min huvudutbildning då det ligger ett obligatoriskt seminarium precis under samma dag. Det är en hemtenta, men den skall ändå utföras under vissa timmar på dagen. Så är den inte för svår så kanske jag kan hinna med den på min netbook under pauserna på seminariet. Får se om det är värt ett försök, vi har 7 timmar på oss så att tro att jag kan lösa den på mindre än 2 timmar är kanske att ta i 😉

  Kategorier: Skola

  Kommentarer