iPhonespel – Simon the Sorcerer

image1891382350.jpgDet här spelet spelade jag första gången på min gamla Amiga 500. På den versionen fanns inga röster så nu när jag tankade samma spel än en gång med röster så är det superviktigt att de låter på det sättet som jag har föreställt mig. Annars kommer jag att förstöra alla mina minnen med det här spelet. Som tur är röstskådespelarna mycket skickligt gjorda med sin härliga engelska accent. Ja för det här är inget Amerikanskt dravvel utan ren brittisk humor när den är som bäst.

Hur fungerar då styrningen? Jag har inte spelat några mer äventyrsspel till iphonen så jag har inget här att jämföra med. Däremot tycker jag att styrningen funkar helt suveränt. Du har en liten inzoomad ruta precis över där ditt finger pekar och som gör att det funkar lika smidigt som på pc. Ja, nästan i alla fall.

Så har du spelat Simon the Sorcerer tidigare och vill återuppleva det så är detta ett klart köp. Har du nyss lärt känna pekaklicka äventyr tack vare nya Sam n Max och Monkey Island så är detta även ett givet köp som du garanterat kommer ha mycket skoj åt. Jag asgarvar bara jag ser den här scenen som jag tagit screen på. Sjukt kul! 😉

  Kategorier: Mobilspel, Retro

  Kommentarer