Höjd parkeringsavgift för oss fattiga studenter!

Under året som har varit så har vi studenter fått ställa oss på skolans parkering mot en avgift på 100 kronor per termin. En termin består av 4-5 månader. Skolan har nu till hösten höjt parkeringsavgiften med 600-750%. Och det blir ingen studentrabatt på detta! Då kan man ju fråga sig varför dom gör på det här viset? Eftersom varje parkeringsbricka är bunden till en bil så kommer det bli svårare att samåka om man inte har en och samma bil varje dag. Detta under förutsättning att dom verkligen kollar vilket reg-nr som hör till vilken bricka, men dom brukar vara snabba med att ge böter där i alla fall så det får vi väl utgå ifrån. Jag tror att det är någon lärare som har blivit sur någon gång som inte fått en parkeringsplats och ha fått ställa “ända” borta på Odens parkeringshus vilket ligger 500 meter i från skolan. Därför portar vi nu alla studenter som inte kommer att ha råd att stå här bort till Oden istället.

Jag tycker att det är småaktigt och riktigt fult av skolan att göra på det här viset. Höj våra studiemedel med 750% samtidigt och vi kan snacka. Det här kommer istället leda till att parkeringarna på högskolan kommer gapa tomma medans parkeringshuset Oden kommer bli överfullt och när man kommer dit och upptäcker det så måste man leta runt i stan efter en ledig plats innan man kan komma in på lektionen. Man kommer att komma försent och störa lektionen för de rika studenterna som fortfarande har råd med en sådan här höjning. Detta kommer göra dessa studenter irriterade och de kommer i förlängningen klaga på oss fattiga studenter att vi stör på deras lektioner. Ledningen på skolan ser detta som ett problem och hur löser dom det? Det börjar ta straffavgifter för de som kommer försent vilket innebär att vi fattiga studenter inte längre har råd att gå i skolan överhuvudtaget! Sprickorna i samhället görs större, det här är första steget för att särskilja studenterna i Trollhättan från rika och fattiga. Grattis Trollhättan till en humanitär människosyn!

  Kategorier: Skola

  Kommentarer

Inga kommentarer är tillåtna längre.