Då var det dags för ännu en semifinal i Eurovision

Och startfältet den här gången kanske kan vara lite starkare än det var i tisdags. Eller det kanske inte säger speciellt mycket, för visst var startfältet otroligt dåligt i tisdags? Jag tyckte i alla fall att kvalitén inte höll måttet för fem öre. Men, som i tisdags tänkte jag att jag skall plocka ut godbitarna och skriva en liten kommentar till dem.

Det här är The Toppers. Dom kommer i från Holland. Ser Ni de två skönsjungande grabbarna till höger? Jag känner att jag får klara Modern Talking-vibbar när jag ser hela deras framtoning. Men grejjen var väl att Modern Talking var stora på 80-talet, detta är 25 år senare. Detta var dock inte snyggt ens då men Modern Talking hade iaf ett antal hits så de kunde få se ut som de ville, vad har The Toppers att komma med? Deras hemsida svarar att de har släppt ett par DVD:er, inget spår av några skivor dock. Det får mig att känna att de är mer intresserade av deras egna utseende än musiken de sjunger. Jag blev ännu mer skrämd av deras framtoning när jag gick in på deras hemsida. Besök den gärna, men säg inte att jag inte varnat er! http://www.toppersinconcert.nl/

Sedan var det ju Grekland också. I år skickar dom den där Sakis sakis som försöker göra magvisande tröjja för män godtagbart. Jag funderar på om han inte kunde försöka få strumpor i sandaler att bli på mode också när han ändå håller på med ett omöjligt uppdrag? Sedan vet jag inte varför grabben tror att han är 18 år. Han är ju närmare 40 och borde tänka på det när han klär sig. Låten är för övrigt urtrist och bara platt. Usch!

Slovenien skickar 4 stycken skönspelande farbröder som leker skuggspel bakom vita lakan i början av deras show. Efter den chockerande leken med lakanen i början så dundrar de fram genom ramen och ut över scenen för att spela för fullt. Med jämna mellanrum så låter det från det femte lakanet en sångröst som upprepar 6 ord om och om igen. I slutet är spänningen så stor att man inte kan hålla sig längre, skall hon komma fram eller förbli gömd bakom det vita lakandet. Jag vill inte spoila för mycket, ta en titt istället och se med dina egna ögon!

Alltså seriöst! Den här killen är årets läckerbit. Han rör sig över scenen som en gud. Noterbart är hur han lämnar över en sedel till den dragspelande mannen och ger honom en blick som få har svårt att motstå. Tjejen vill sedan också ha pengar av honom men blir nekad detta. Jag tror att han har lika stort ego som sitt hår och kan därför göra lite hur han vill, välja och vraka som det passar honom bäst.

Kroatien skickar Julio Iglesias tillsammans med en tjej i rött som springer runt med röda band efter sig för att skapa den där rätta stämningen runt låten. Urtrist!

Azerbaijan skickar Arash och AySel med en låt som faktiskt är riktigt bra. Vill Ni ha mitt förhandstips så är det den här låten som vinner hela skiten! Sedan skall Ni ju aldrig lite på min musiksmak då den inte verkar göra sig i den här sortens tävlingar. Men hoppas kan man?

Så hur kommer detta att sluta, vem kommer att ta hem det hela? Jag känner mig sjukt spänd inför kvällen. I dag kommer jag, Mia och Anna sitta och bedöma alla bidragen igen. Det värsta är egentligen inte att bedöma dessa bidrag i kväll. Det värsta är att man skall bedöma dem ännu en gång på lördag. Jag vet inte om det inte vore bästa att dra alla 42 bidragen i ett svep på lördag. Vad är problemet med att förlänga programmet ytterligare 1 timme på lördag? Jag menar, kvällen är ju redan förstörd i vilket fall som helst. Nä, nu förstör vi 3 kvällar för dem som skall följa den här musiktävlingen istället. Bra tänkt!

  Kategorier: Övrigt

  Kommentarer

Inga kommentarer är tillåtna längre.