I kväll är det sån här sångtävling igen

http://elmedina.files.wordpress.com/2008/06/eurovision_wallpaper2_800x600-resize-s925-s450-fit1.jpg

Äntligen är det dags för den här musiktävlingen igen. I år har vi turen att vända våra blickar österut mot Ryssland och Moskva. Det fina det här året är att alla länder utom de länder som betalar mest pengar måste kvala i en semifinal. Jag funderar lite på hur det här skulle se ut om man överför dessa regler till fotbolls-vm. De länder som har bäst pengar går direkt till semifinalen. Eller i Champions League? Chelsea kanske till och med har så mycket pengar att de kan köpa sig vinsten rent av utan att behöva ställa upp och så kan övriga få spela om silvret och bronset. Ja, det verkar inte vara direkt många som klagar över det här upplägget i alla fall så jag skall väl inte heller göra något större väsen över det. Jag tänkte istället visa upp vilka högkvalitativa bidrag vi har att se fram emot i kväll! Notera, detta är ett urval, inte det kompletta startfältet.

Det här bidraget är ifrån Tjeckien och här har vi en svängig låt med en flygande sångare. Jag skulle sätta min hatt på att insperationen till denna välgjorda film kommer ifrån 80-talets Stålmannen eller Superman som den även heter. Notera gärna de välgjorda fightingscenerna tillsammans med den icke synbara bluescreenen i bakgrunden när han flyger.

Sedan har vi bidraget från Portugal. En skönsjungande hippie som tyvärr inte har youtube med sig i det här klippet. Ja, för inte låter det så här i verkligheten inte. Notera i den här videon gärna hur hon klappar igång publiken mitt i sitt dansnummer vid ungefär 1.12 och lite framåt. Episkt!

Belgien ställer i år upp med Elvis! De har rotat fram sin läckraste Elivisimitatör som kan locka till sig massor av flickröster när han gör sina moves uppe på scenen. Det känns lite som att det är ett ganska fult knep av Belgien att göra på det här viset. Ja, vi vet ju alla hur många fans Elvis hade på sin tid. Lite billigt om Ni frågar mig.

Från Vitryssland kommer den här välkammade läckerbiten med genomskinlig vit t-shirt och vita tajta byxor. Med ett Bondtema så kan denna herren gå ända till final i detta annars mycket jämna startfält.

Från Sverige skickar vi en operasångerska med vältränade armar. För det verkar vara det som media koncentrerar sig väldigt mycket på just nu, armarna. Så om armarna skall ta oss ända till final? Ja, det vet jag faktiskt inte.

Nu var ju detta bara ett par godbitar som jag valt ut åt Er. Nu tycker jag Ni skall ut ur stugorna och inhandla lite chips och läsk för att kunna njuta maximalt av denna uppvisning i skönsång. Om jag kommer att titta? OM JAG KOMMER! Jag kommer vara som fastgjuten vid TV-apparaten, ge betyg åt sången, kläderna, showen, bakgrundsdansarna, kommentatorerna, publiken, TV-producenterna, kameramännen osv osv. Ja allt som hör en riktig schlagerafton till! Åh vad jag har längtat!

  Kategorier: Övrigt

  Kommentarer

Inga kommentarer är tillåtna längre.