Dammade av mitt NES

kbc6rk

Jag sitter nu i sommarstugan med ett nyinköpt 3G-modem som funkar helt okey. Med berg och skit runt omkring här så är det otroligt att jag har någon mottagning alls. För det är ju här som jag skall spela igenom en del gamla spel som jag aldrig tidigare har orkat ta mig igenom helt och hållet. Dels för att det kommit andra spel som jag under den tidpunkten tyckt varit mer intressanta.

Det första jag gjorde i går när jag kom ut var dock att damma av mitt gamla NES som jag har stående här ute sedan typ 15 års sedan. Det intressanta med min NES-konsol är att den fungerar hur bra som helst. Man behöver inte blåsa eller hålla på att fjanta sig på något sätt, den bara fungerar. Då tänker jag, eftersom huset här inte är vinteruppvärmt utan att när det är minus 10 grader utomhus på vintern så är det även 10 minusgrader inomhus där denna NES-konsolen står förvarad. Ändå fungerar den år efter år utan ett minsta problem. Helt underbart! Däremot har min nyare SNES krånglat sedan ett antal år tillbaka och det tycker jag är jättesorgligt då jag älskar den kontrollen och de få spel som jag har till den.

I går spelade jag lite sporadiskt Super Mario Bros 1 som även var mitt första NES-spel. Fantastiskt att ett spel från 1985 kan vara så sjukt bra och underhållande!

  Kategorier: Nintendo

  Kommentarer