Är det nära slutet för PCn?

steam-logo

Läste idag att spelet Far Cry 2 kommer att få sin första DLC uppdatering på PC. Det PC-användarna kommer att få är ett par nya vapen och fem stycken multiplayerkartor. Detta för 5 dollar, och säkerligen blir det 5 euro här i Europa. Det jag funderar på är om speltillverkarna kommer vägra att släppa SDK’n till sina spel nu. Att vägra låta spelarna ha möjligheten att själv modda sina spel. För om moddningsmöjligheter finns så kan ju spelarna själva skapa sina banor, själva skapa sina egna vapen, själva skapa allt det där som tillverkarna kan ta betalt för helt gratis! Detta är bara en tanke jag har som jag verkligen inte hoppas blir verklighet. För är det något som PC-spelarna har som inte konsolerna har så är det spel som är modbara. Hur länge hade Half-Lifes motor hållt sig om det inte vore för modden CS?

  Kategorier: Åsikt, PC

  Kommentarer