Man tänder granen och dansar

Julafton är sedan ett par dagar över. Allt arbete med att få upp granen ur källaren, klä den och tända ljus i den är som bortblåst. Nu skall man snart ta ner den igen. Det är som att skotta en uppfart för att timmen senare se den vara totalt igensnöad igen. Eller så är det bara jag som tycker så. Vi har min mormor och morfars gamla julgransljus i våran gran. De är ifrån 50-talet någon gång. Komplett med gammal låda och allt. Den är även komplett med ojordad kontakt. Detta är alltid ett problem att lösa då vi bara har jordade kontakter i vår lägenhet. Men alltid så löser vi detta ändå, dock tar det ett litet tag då lösningen tenderar att försvinna efter varje jul.

Jag har köpt mig själv en liten dator som jag tänkte ha till skolarbete under föreläsningar. Jag har blivit lite påverkad av mina klasskamrater som så enkelt sitter och för alla sina föreläsningsanteckningar direkt på datorn. Att sitta och först skriva dessa för hand för att sedan föra in dem på dator och tyda sina egna kråkfötter är något jag mer och mer inte längre vill göra. Det slutar ofta med att jag antecknar mindre än vad jag kanske borde. Men nu till nystarten på terminen så är jag redo!

Vi har en sån där våningssäng. Eller egentligen kallas de loftsängar, sådanadäringa som mann sover uppe i taket på. Alltså det är kanske max 50 cm luft upp till taket från sängplatsen så klaustrofobiska sovgäster göre sig icke besvär hemma hos oss. Vad dom nu skall sova i vår säng för det första att göra, men men. Vi funderar på att slänga ut det hela förutom själva madrassen. Nu är det dock så att vi har lyckats få tag på ett unikt mått på madrassen. 140 bred är den och detta är ett mått som är otroligt ovanligt, unikt skulle jag vela kalla det. Så det får antagligen bli att snickra ihop någon sänggavel själv. Sån tur att jag valde syslöjd i högstadiet så jag kan fixa detta själv

Till på onsdag så skall vi till orten Berga för att fira nyår. Detta är en ort som ligger ungefär 1 mil norr om Uddevalla centrum. Egentligen är det förskönande att kalla det för ort då det består av 6 hus och en hundgård. Men det är väl det som är det trevliga med det hela. Totalt avskärmade från civilisationen skall vi på tolvslaget skåla i nån äcklig champagne(jag tar nog cider istället) och sedan rusa ut på gräsmattan för att skicka iväg Bergas största och mest påkostade fyrverkerier någonsin. Daniel skall köpa sitt stora paket på Coop och vi kanske köper det där också. Jag hade tänkt mig ett studentpaket, ett sådant paket som innehåller 4 tjutraketer och 2 snurrsprättar som man sätter upp på väggen. Det kommer att bli grymt!

Anna har under hösten följt det här dansbandskampen på tv som en besatting. Det är ett program som är ungefär som kanal 5s storsatsning, Vem kan slå Filip och Fredrik. De som har sett det programmet vet att det går ut på att utmanare försöker vinna över Filip och Fredrik. Dansbandskampen har samma upplägg med att man skall försöka slå Scotts och Larz Kristerz. Något som i det senare programmet aldrig lyckades. Den 16 januari har vi som lyckliga Uddevallare äran att ta emot Larz Kristerz på Mortens. Detta är något som jag i en svag stund i mitt liv nämnde för Anna. Påföljden för mitt snedsteg var en massiv övertalningskampanj som gick ut på att vi skall lära oss att bugga fram tills detta datum. Jag har klarat mig en vecka utan att behöva ta ett ända steg. Dock för 15 minuter sedan var det mycket nära. Och det slutade inte med bugg, hon blandade även in fox trott eller hur det stavas. Jag slank undan denna gången men vet inte hur länge jag kommer att klara mig längre. Har tenta kommande ganska snart så jag måste verkligen plugga på den mycket. Det är väl en godtagbar ursäkt? Har inte testat den än men jag återkommer med resultatet i detta.

  Kategorier: Personligt, Skola

  Kommentarer