Nytt bildvisningssystem

Jag har i dag lagt till en ny funktion på sidan. Det fungerar numera att klicka på bilderna för att få upp dem större än vad dom är i dag. Detta fungerar dock inte på de äldre bilderna som är inlagda tidigare än dagens datum. Klart, du kan klicka på dem men dom kommer upp lika stora som dom är redan innan du klickade.

Jag har för att demonstrera detta lagt upp 25 nya bilder som jag tog på min semester i slutet av sommaren. Dessa hittar du under Bokenäs. Är du sugen att testa funktionen redan nu? Klicka då på bilden här brevid och se den bli större framför ögonen på dig. Sen skall jag förklare en liten sak med kvaliten på bilderna som är stora. Dom är förvisso i rätt upplösning och så men de är ganska komprimerade så att bilderna inte i sig skall kunna missbrukas. Detta är ett medvetet val istället för att lägga in en vattenstämpel eller liknande i bilden.

Nu kan det ju även vara så att jag kommer att lägga in de äldre bilderna som stora någon gång i framtiden, men som sagt, det är över 1100 bilder som då skall letas upp, redigeras om och döpas om till rätt namn för att passa ihop med den bilden som ligger på sidan idag. Jag tänkte aldrig då när jag gjorde mallen för den här sidan att upplösningen på skärmarna i framtiden kommer att vara högre än den är i dag och på så vis framtidssäkra sidan. Det får bli en efterkonstruktion i sånna fall om det nu blir aktuellt. Kanske ett jobb för mig om jag blir arbetslös eller pensionär någongång 😉

  Kategorier: Uppdatering

  Kommentarer