Knossos

I dag ringde klockan 06.00, alltså nästan timmen tidigare än när jag skall upp till jobbet. Tack vare att jag var lite småstekt sedan i går så blev det inte så värst många timmars sömn. Vi satte oss i en buss och åkte i väg på en tur som tidsmässigt kunde ta oss ändå till Sverige ifall vi skulle flyga. Lite drygt 4 timmars resa en väg i en stekhet buss som läckte någon vätska på mig. Bussen var som väntad full med diverse kulturella människor från olika håll. Inga nämda, inga glömda(verkligen inte).

När vi väl kom fram så fick vi en guidad tur genom Knossospalatset. Intressant, men tack vare värmen så längtade jag bara därifrån och hem till hotellet och den underbara ACn. Bussresan hem var om möjligt ännu längre än resan dit. Som tur hade vår reseledare med sig ett glatt humör, hög röst och stora grekiska mytbibeln som hon inte drog sig för att läsa högt ur, pärm till pärm. Så hemresan gick som på räls. Tur att man redan hade huvudvärk från värmen, annars hade man garanterat fått det av detta tilltag.

Bilden vi bjuder på idag är just från tidigare nämda palats.

Är det förresten någon som inte har hört den här myten om olivträden? Nyfiken? Maila mig gärna, eller ännu hellre Apollo och fråga dem om den. Jag slår vad att alla på Apollo måste kunna den utantill innan de ens får chansen att komma till en anställningsintervju.

Sista dagen i morgon. Trist men sant. Vi skall nog bara slöa bort den tror jag 🙂

Uppdaterat via mobiltelefonen

  Kategorier: Semester

  Kommentarer