Likens hav

I dag låg vi nere på stranden och tog det lungt som vanligt. Det är härligt att bada i medelhavet. Botten är av finaste sand. Mjuk och härlig att röra sig på. När man simmar in på det grundaste precis innan man skall resa sig är man omringad av en massa svarta prickar.

Man reser sig upp och tittar runt sig. Havet som var så klart och rent har förvandlats till ett prickigt hav. Vart jag än vänder mig, prickar. Döda myror är det. Miljontals. Stranden närmast havet har en 10 cm brett bälte av döda myror. Plus alla som än bara ligger och guppar i havet. Jag går kanske 500 meter åt varje håll för att kolla om det är bättre där. Men lika många myror överallt.

Jag tittar ut lite längre. Där kommer en fågel simmandes förbi. Fågeln är dock även den död. Jag badade inte mer denna dag. Vi åkte sen in till Chania och köpte en klocka till mig. Sedan ut på restaurang och åt ljuvlig fläskfilé.

Bilden vi bjuder på idag är lite hastigt påkommet från bussen på väg hem från Chania.

Uppdaterat via mobiltelefonen

  Kategorier: Semester

  Kommentarer